Week van de Actieve Student

Het algemene beeld van studenten is tegenwoordig niet zo goed. Voor studenten die naast hun studie een bestuursjaar doen, activiteiten organiseren of zich op andere manieren ontplooien is dat nog slechter, getuige bijvoorbeeld dit artikel:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3214140/2012/0….
Volgens Leon van Wijk zuipen studenten alleen maar tijdens een bestuursjaar dat ze doen om “hun cv te pimpen”.
Dit terwijl talloze studenten zich elke dag inzetten om juist academische activiteiten te organiseren voor medestudenten en stadsgenoten. Studieverenigingen en studentenorganisaties ondersteunen studenten bij het studeren door academische verdieping te geven, carrièreoriëntatie te stimuleren en hen maatschappelijk bewust te maken.
Zij organiseren inhoudelijke, verdiepende en relevante activiteiten. Op deze manier zijn zij een aanwinst voor hun omgeving en geven kleur aan de stad.
Daarom organiseren alle actieve studenten in Amsterdam gezamenlijk de Week van de Actieve Student(WAS). In de WAS laten studenten zien wat zij doen en organiseren. De evenementen zijn voor een week openbaar voor heel Amsterdam en iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.
Dus ben je benieuwd wat actieve studenten nou eigenlijk doen? Hoe een activiteit van een vereniging eruit ziet? Check dan www.actievestudent.nl en bekijk het programma!
Op maandag zal de kickoff van de WAS plaatsvinden.