Versterk ASVA Bestuur 17|18

Wil jij de tweede helft van dit studiejaar strijden voor de belangen van 155.000 Amsterdamse studenten? Solliciteer dan voor het ASVA-bestuur! Lees hieronder wat een bestuursjaar bij ASVA inhoudt. 

Per 5 februari (start tweede semester) is ASVA op zoek naar minimaal twee personen om bestuur 17|18 te versterken. Het gaat in ieder geval om een voorzitter en een secretaris. Mocht je je niet herkennen in een van deze functies, maar ben je wel enthousiast? Laat je niet afschrikken en neem contact met ons op! 

Solliciteren kan tot en met zaterdag 23 december!

WAT IS ASVA? 

ASVA strijdt voor de belangen van alle 155.000 Amsterdamse studenten. Iedere student heeft recht op kwalitatief goed onderwijs en op een betaalbare kamer in Amsterdam. ASVA vecht voor toegankelijk onderwijs en spreekt met onderwijsinstellingen over verbetering van de onderwijskwaliteit. ASVA kaart de woningnood aan bij de gemeente en lobbyt voor meer betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam.

Daarnaast is ASVA de spin in het web van het Amsterdamse studentenleven: ASVA houdt studenten op de hoogte van belangrijke onderwerpen, zoals studiefinanciering en huisvesting. Tevens verbindt ASVA studieverenigingen, ondersteunt studenteninitiatieven en bevordert een actief studentenleven door bijvoorbeeld de organisatie van de eerstejaarsintroductie van de HvA.

Om het studentenleven makkelijker te maken, biedt ASVA een aantal diensten aan. Zo helpen we studenten met al hun vragen via onze studentenbalie, voorzien we honderden studenten van gratis rechtshulp, verkopen we bijna 1000 goedkope fietsen per jaar, verhuren we onze bakfiets, geven we trainingen aan actieve studenten en bemiddelen we in kamers.

WAT ZOEKT ASVA IN EEN BESTUURSLID?

Als bestuurslid van ASVA ben je bevlogen en betrokken bij het studentenleven en het onderwijs. Je hebt een brede interesse en wilt je graag inzetten voor de belangen van studenten. Door de grote verscheidenheid aan dingen die ASVA doet is het van belang dat je snel kunt schakelen en te allen tijde het overzicht kunt bewaren. Samenwerken staat bij ASVA centraal, maar desalniettemin moet je zeker ook in staat zijn om zelf dingen op te pakken en uit te zoeken. Je bent benaderbaar, staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven. Daarnaast ben je leergierig en daadkrachtig en kun je zowel kritiek geven als ontvangen. 

Voorzitter

De voorzitter is het gezicht en de woordvoerder van ASVA. Als voorzitter onderhoud je goed contact met alle externe partijen waar ASVA mee te maken heeft. Je staat de pers te woord en je spreekt regelmatig uit naam van ASVA bij evenementen of debatten. De voorzitter is altijd op de hoogte van wat er speelt op het gebied van onderwijs en huisvesting, hiervoor houd je de media goed in de gaten. Op deze manier zorg je ervoor dat het belang van de Amsterdamse student overal duidelijk gehoord wordt. 

Secretaris

Als secretaris beheer je de informatiestromen en zorg je dat informatie op de juiste manier gecommuniceerd wordt. Dit betekent dat je de website up-to-date houdt, berichten op Facebook en Twitter zet en regelmatig nieuwsbrieven en persberichten schrijft. Daarnaast notuleer je de bestuursvergaderingen en zorg je ervoor dat documenten goed worden gearchiveerd. 

HOE WERKT DE SOLLICITATIEPROCEDURE?

De deadline om te solliciteren is zaterdag 23 december 2017 om 23:59u. Om te solliciteren stuur je de volgende documenten op naar soco@asva.nl:

Een sollicitatiebrief waarin je duidelijk de reden van solliciteren motiveert. Vertel in je brief in ieder geval iets over jezelf en je ervaring, waarom jij graag in het ASVA-bestuur zou willen, en waarom jij een hiervoor geschikte kandidaat bent.

Eventueel een gemotiveerde keuze voor een functie

Je curriculum vitae.

Na het kerstreces vinden de sollicitatiegesprekken plaats. Houd hiervoor alvast dinsdag 9 en woensdag 10 januari vrij in je agenda. Na de gesprekronde vindt een groepsopdracht plaats met de huidige bestuursleden. Op de algmene ledenvergadering (ALV) van maandag 29 januari worden de bestuursleden door de sollicitatiecommissie voorgedragen. 

WAAR MOET IK ZIJN VOOR MEER INFORMATIE?

Voor meer informatie of voor een kop koffie, kun je contact opnemen met het huidige bestuur op bestuur@asva.nl. Alle informatie is ook nog terug te vinden in dit ZoekBoekje (voorjaar 2017).