Petitie menstruatieproducten HVA

Menstruatieproducten zijn geen luxe, het is een noodzaak!

Dat het aanbod van menstruatieproducten op de Hogeschool van Amsterdam beperkt en moeilijk vindbaar zijn is een menstruerend persoon vast nog niet ontgaan. Omdat deze basisbehoefte, net als wc-papier, te verkrijgen zou moeten zijn wanneer de nood hoog is, zijn wij een petitie gestart vanuit de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) van de Hogeschool van Amsterdam en de Amsterdamse Studentenvakbond (ASVA).

Menstrual Equity houdt in dat iedereen toegang heeft tot menstruatieproducten en de bijbehorende faciliteiten, ongeacht hun financiƫle situatie of genderidentiteit. Het is tijd dat de Hogeschool van Amsterdam erkent dat menstruatieproducten een basisbehoefte zijn en dat iedereen recht heeft op toegang tot deze producten.

Wij geloven dat deze actie nodig is om ervoor te zorgen dat alle studenten en medewerkers op de Hogeschool van Amsterdam toegang hebben tot menstruatieproducten die ze nodig hebben om zich te kunnen concentreren op onderwijs, zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten en de beschikbaarheid van menstruatieproducten. Mocht je zelf niet menstrueren kan je natuurlijk ook een bijdrage leveren.

Teken deze petitie als je voor Menstrual Equity bent en vindt dat de HvA menstruatieproducten moet aanbieden!