Help! Wat moet ik vanavond voor mijzelf koken?

Nu je gaat studeren staat er niet een bord met eten voor je klaar in de koelkast, die je alleen even hoeft op te warmen. Balen! Toch hoeft koken niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Daarom heeft ASVA voor jou een paar simpele en lekkere studentenrecepten opgeschreven. Zo eet je ook eens iets anders dan pasta-pesto.

Alle recepten zijn voor 2 personen of voor 2 dagen.

Griekse panzanella

Ingrediënten:

1 ciabatta, bakje cherrytomaatjes, halve komkommer, 1 rode ui, bakje olijven met witte kaas, 1 teentje knoflook en wat kruiden (peterselie en oregano)

Bereiden:

  1. Doe de ciabatta in kleine stukken in een voorverwarmde oven met olie, knoflook en wat kruiden (10 min. op 180 graden)
  2. Snij de komkommer, ui en tomaatjes en doe ze in een bak met de olijven en kaas
  3. Voeg het knapperige brood toe aan de salade en schenk er nog wat olie en zout en peper doorheen

Vega-chilli

Ingrediënten:

1 paprika, klein blikje kidneybonen, mais, 1 winterpeen of een paar kleine wortels, 1 kleine ui, blikje tomatenblokjes, een broodje en wat kruiden (in elk geval komijn en chilipeper of cayennepeper)

Bereiden:

  1. Kook de wortels 5 min.
  2. Bak de ui en paprika tot ze zacht zijn
  3. Voeg de tomatenblokjes, bonen, wortels, mais en kruiden toe
  4. Even laten pruttelen (min. 5 minuten), zodat het iets dikker wordt.
  5. Serveer met een broodje (bijvoorbeeld ciabatta)

Zoete aardappel uit de magnetron met roomkaas en lente-ui

Ingrediënten:

2 zoete aardappelen, een half bakje roomkaas en 2 lente-uitjes

Bereiden:

  1. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen
  2. Stop de zoete aardappelen 5 tot 10 min. (afhankelijk van de grootte) in de magnetron op 900 watt
  3. Vul de aardappel met de roomkaas en stop hem in voor 2 min. in aluminiumfolie
  4. Serveer de zoete aardappelen met wat lente-uitjes