Ga stemmen, pik.

Het zijn roerige tijden voor de Amsterdamse student. Veel jongeren en studenten voelen zich niet gehoord door de politiek. Daarom is het van belang dat zo veel mogelijk studenten op woensdag 16 maart in het stemhokje staan. De gemeente lijkt misschien weinig invloed te hebben, maar gaat over veel zaken die jou als student aan gaan. De komende vier jaar staat er veel op het lokale spel: de hoogte van je huur, de (on)veiligheid bij jou in de buurt, en de bus die je ‘s nachts naar huis neemt. De gemeente gaat er over!

Hoe meer Amsterdamse studenten gaan stemmen, hoe beter onze stem gehoord wordt. Het is van belang dat de opkomst zo hoog mogelijk is, zodat onze wensen door de machthebbers gezien en aangepakt worden. Studenten zijn namelijk té vaak kind van de rekening. 

Heb je nou geen idee waar je op moet stemmen? ASVA heeft speciaal voor studenten een kieswijzer ontworpen. Deze kieswijzer wijst je de weg naar een passende partij aan de hand van 22 stellingen. Zo hebben wij het makkelijk gemaakt voor wie zich wil laten horen. Ook kun je op donderdag 10 maart ons verkiezingsdebat bezoeken. Loop dus 16 maart tussen je colleges door even het stemhokje in, want die paar minuten maken een groot verschil voor onze toekomst.

Stem uitgebracht? Kom zeker ook langs op onze uitslagenavond, op woensdag 16 maart in Fest, waar we vanaf 19:00 gezellig met z’n allen gaan borrelen!