Leuke eetplekken in Amsterdam

In Amsterdam zijn ruim 1100 restaurants. Waar vind je tussen al die Argentijnse steakhouses een plek die wel leuk én betaalbaar is?

Er zijn een paar restaurants en bars in Amsterdam die speciale studentenkortingen hebben. Zo krijg je bij Skek op de Zeedijk 25% korting op je hoofdmenu als je student bent. Bestel hier vooral de (vega)burger, die is erg lekker!

Een andere studentenplek is De Engelbewaarder aan de Kloveniersburgwal (tegenover Oudemanhuispoort). Hier kun je op een prachtige plek genieten van een biertje aan (zelfs óp) het water.

Wil je ’s avonds de stad in, maar weet je niet waar je in het centrum goedkoop kunt eten en heb je al te vaak bij de Mac gegeten? Loop dan even de Leidsekruisstraat, hier zijn een heleboel pizzeria’s waar alles €5 is. Niet bijzonder lekker, maar wel makkelijk en goedkoop. Ook heeft het Indonesische restaurant Kantjil en de Tijger een afhaalplek aan de achterkant van hun reguliere restaurant aan de Spuistraat, genaamd Kantjil To Go. Hier kan je vanaf 5 euro een heerlijke, gezonde maaltijd halen. Ook lekker dichtbij de UB voor nachtelijke studiesessies.

Meer zin in écht lekker Italiaans? Bij Il Sogno, in de buurt van de Nieuwmarkt heb je de lekkerste pizza’s van Amsterdam. Probeer vooral eens de fungi met truffel hier. Pizza’s zijn er al vanaf €8,5.

Als je een keer uit eten wilt in een gezellige kroeg of in een leuk biertuintje buiten, kun je bij Café van Buuren voor €11,5 spareribs eten. De kleine portie is zeker groot genoeg en is vooral zo lekker door de zachte kaneelsmaak van het vlees.

In een gekke bui en zin in kangaroovlees of een schaaltje gefrituurde sprinkhanen? Bij Coco’s Outback aan het Rembrandplein krijg je op maandag 50% korting. Check wel even of er geen voetbalfinale is, dan is de hele tent vaak vol.

Ook voor vega’s en vegans is er natuurlijk genoeg aanbod, ga bijvoorbeeld eens lunchen tussen de planten in de Bolhoed. Of ga voor de super falafel van Kauffmann in Amsterdam-West of Oost, vooral lekker in combinatie met één van de vele speciaal biertjes die ze daar hebben. Tigris en Eufraat op de Javastraat heeft ook geweldige falafel. Hier staat wel vaak een rij voor de deur, dus hou dit in je achterhoofd als je hier een hapje gaat halen.

Na het eten een ijsje halen?

Dit is onze top 3 ijszaken in Amsterdam

  1. IJssalon Tofani – authentieke plek met heerlijk ijs. Tip: bestel hier in plaats van ijs op een hoorntje een keer ijs op een plakje cake…
  2. IJssalon IJskoud de Beste in Amsterdam-Noord – goed ijs, niet duur en lekker aan het Noorderpark
  3. Van der Linde – op de Nieuwendijk midden in het centrum verkoopt Van der Linde softijs dat is gemengd met slagroom. Een bijzondere combinatie die je zeker eens moet uitproberen!