Inhoudelijk Medewerker Studentenhuisvesting

ASVA Studentenunie is in Amsterdam actief op het gebied van huisvesting: ASVA werkt samen met de gemeente, woningcorporaties en particulieren om de woonsituatie van studenten te verbeteren. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld naar het inzetten op meer en betaalbare studentenhuisvesting. Ook wil ASVA in gesprek blijven met studenten over belangrijke onderwerpen zoals leegstand in kantoren en verschillende vormen van wonen.

De Inhoudelijk Medewerker Studentenhuisvesting is de inhoudelijke dossierhouder op het gebied van studentenhuisvesting. Dat betekent onder andere dat je in gesprek gaat met de gemeente en woningcorporaties. Je gaat regelmatig naar congressen en afspraken met de partners van ASVA. Samen met andere bonden in Nederland praat je bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) over het landelijk beleid, zoals de aanpassingen van het woning waarderingsysteem (WWS) of de kamers voor internationale studenten. Ook werk je aan kleine onderzoeken over verschillende aspecten van studentenhuisvesting en help je studenten met problemen in hun studentenwoning.

Je bent sociaal, flexibel en goed in netwerken. Je hebt affiniteit met huisvesting en bent gemotiveerd om de situatie op gebied van studentenhuisvesting in Amsterdam te verbeteren. Je gaat graag de dialoog aan met verschillende partijen zoals de UvA/HvA, de gemeente Amsterdam, projectontwikkelaars en de woningcorporaties. In je functie werk je samen met twee bestuursleden, een andere inhoudelijk medewerker studentenhuisvesting en een organisatorisch medewerker studentenhuisvesting. Je behoudt echter zelf veel vrijheid en verantwoordelijkheid om activiteiten op te pakken.

De ASVA studentenunie is de centrale belangenbehartiger van de Amsterdamse student en vervult veel verschillende taken. ASVA spreekt met de gemeente, universiteiten, hogescholen en landelijke partijen over onderwijs, studentenhuisvesting en OV, organiseert evenementen en biedt studenten diensten aan, zoals goedkope fietsen en gratis rechtshulp. ASVA is een organisatie voor en door studenten.

Wil jij komend jaar iets belangrijks bijdragen op het gebied van huisvesting? Mail voor meer informatie of solliciteer gelijk door je motivatie en cv te mailen naar vicevoorzitter@asva.nl. Solliciteren kan tot en met 7 juli 2021.