Inhoudelijk Medewerker Studentenhuisvesting

Betaal jij ook veel teveel huur? Woon jij in een onveilig studentencomplex? Of ben je gewoon boos over het feit dat er te weinig gedaan wordt om de wooncrisis op te lossen?

Dan ben je bij ASVA aan het juiste adres! ASVA werkt samen met de gemeente, woningcorporaties en onderwijsinstellingen om de woonsituatie van studenten te verbeteren. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld naar het inzetten op meer en betaalbare studentenhuisvesting. Ook zet ASVA zich in voor de brandveiligheid van studentencomplezen en hameren we op het aanpakken van leegstand, onder andere door het omvormen van kantoren.

De Inhoudelijk Medewerker Studentenhuisvesting is de inhoudelijke dossierhouder op het gebied van studentenhuisvesting. Dat betekent onder andere dat je in gesprek gaat met de gemeente en woningcorporaties. Je gaat bijvoorbeeld naar congressen en afspraken met de partners van ASVA. Ook werk je aan kleine onderzoeken over verschillende aspecten van studentenhuisvesting en help je studenten met problemen in hun studentenwoning.

ASVA is op zoek naar een kritisch persoon die affiniteit met huisvesting heeft en gemotiveerd is om de situatie op gebied van studentenhuisvesting in Amsterdam te verbeteren. Je gaat graag de dialoog aan met verschillende partijen zoals de onderwijsinstellingen, de gemeente Amsterdam, projectontwikkelaars en de woningcorporaties. In je functie werk je samen met twee bestuursleden, een andere inhoudelijk medewerker studentenhuisvesting en een organisatorisch medewerker studentenhuisvesting. Je behoudt echter zelf veel vrijheid en verantwoordelijkheid om activiteiten op te pakken. Als medewerker studentenhuisvesting werk je 8 uur per week.

De ASVA studentenunie is de centrale belangenbehartiger van de Amsterdamse student en vervult veel verschillende taken. ASVA spreekt met de gemeente, universiteiten, hogescholen en landelijke partijen over onderwijs, studentenhuisvesting en studentenwelzijn, organiseert evenementen en biedt studenten diensten aan, zoals goedkope fietsen en gratis rechtshulp. ASVA is een organisatie voor en door studenten.
Wil jij komend jaar iets belangrijks bijdragen op het gebied van huisvesting? Mail voor meer informatie of solliciteer gelijk door je motivatie en cv te mailen naar vicevoorzitter@asva.nl.