Gezocht: Vicevoorzitter Bestuur 21|22

Met spoed zijn wij op zoek naar studenten die willen solliciteren voor de functie van vicevoorzitter van het ASVA-bestuur 21|22. Lijkt dit jou wat? Lees dan verder, of neem gelijk contact op met de huidige voorzitter Maarten van Dorp op 06-41786089 of via zoekco@asva.nl

WAAROM ALLEEN VICEVOORZITTER?

Een volledig sollicitatieproces heeft plaatsgevonden afgelopen mei, hieruit zijn 4 kandidaat-bestuursleden voortgekomen. De kandidaat voor de functie van vicevoorzitter heeft zich echter na de selectie teruggetrokken, en de sollicitatiecommissie is derhalve genoodzaakt om deze vacature opnieuw uit te zetten. We zijn daarom specifiek op zoek naar iemand met de competenties, interesse, en motivatie om vicevoorzitter te worden en wie goed in het team van de andere 4 kandidaten past.  

WAT IS ASVA

ASVA strijdt voor de belangen van alle 100.000 Amsterdamse studenten. Iedere student heeft recht op kwalitatief goed onderwijs en op een betaalbare kamer in Amsterdam. ASVA strijdt voor toegankelijk onderwijs en spreekt met onderwijsinstellingen over verbetering van de onderwijskwaliteit. ASVA kaart de woningnood aan bij de gemeente en lobbyt voor meer betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam.

Daarnaast is ASVA de spin in het web van het Amsterdamse studentenleven: ASVA houdt studenten op de hoogte van belangrijke onderwerpen, zoals studiefinanciering en huisvesting. Tevens verbindt ASVA studieverenigingen, ondersteunt studenteninitiatieven en bevordert een actief studentenleven door bijvoorbeeld de organisatie van de Amsterdamse Besturendag.

Om het studentenleven makkelijker te maken, biedt ASVA een aantal diensten aan. Zo helpen we studenten met al hun vragen via onze studentenbalie, voorzien we studenten van gratis rechtshulp, verkopen we bijna 1000 goedkope fietsen per jaar, verhuren we onze bakfiets, geven we trainingen aan actieve studenten en bemiddelen we in kamers.Meer lezen over ASVA? Je kunt op deze website meer info vinden over studentenhuisvestingonderwijs, de diensten en geschiedenis van ASVA, en nog veel meer!

WAT ZOEKT ASVA IN EEN VICEVOORZITTER?

De vicevoorzitter is verantwoordelijk voor het interne functioneren van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers en bent dus zowel organisatorisch als sociaal sterk. Zo verwachten we dat je een conflict tussen werknemers met tact kunt oplossen, denkt aan het groepsbelang en interne relaties kunt onderhouden. De vicevoorzitter kan zich boven de situatie plaatsen en weet wat er speelt. Verder houd je sollicitatiegesprekken als er nieuwe medewerkers aangenomen moeten worden en zit je de bestuursvergaderingen voor.

WAT ZOEKT ASVA VERDER IN EEN BESTUURSLID?

Als bestuurslid van ASVA ben je betrokken bij het studentenleven en het onderwijs. Je hebt een brede interesse en wilt je graag inzetten voor de belangen van studenten. Door de grote verscheidenheid aan dingen die ASVA doet is het van belang dat je snel kunt schakelen en te allen tijde het overzicht kunt bewaren. Samenwerken staat bij ASVA centraal, maar desalniettemin moet je zeker ook in staat zijn om zelf dingen op te pakken en uit te zoeken. Je bent benaderbaar, staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven. Daarnaast ben je leergierig, daadkrachtig en kun je zowel kritiek geven als ontvangen. Ook is ASVA een leerschool: wij verwachten niet dat je nu al alles weet over huurrecht en de onderwijsinstellingen in Amsterdam, wel dat jij graag wilt leren en hard wilt werken voor de Amsterdamse student.

ASVA vindt diversiteit belangrijk, en wij zetten ons daarom ook in om van onze organisatie een plek te maken waar alle studenten zich thuisvoelen, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. Bij onze zoektocht naar een nieuw bestuur proberen wij ons hier ook actief mee bezig te houden.

DE PROCEDURE

De deadline om te solliciteren is 29 juni 2021 om 23:59. Om te solliciteren vragen we je om de volgende documenten op te sturen naar soco@asva.nl:

  • Een sollicitatiebrief of een -video van een paar minuten waarin je duidelijk de reden van solliciteren motiveert. Vertel in je brief in ieder geval iets over jezelf en je ervaring, waarom jij graag in het ASVA-bestuur zou willen, en waarom jij voor de functie vicevoorzitter een geschikte kandidaat bent.
  • Je curriculum vitae

Houd er rekening mee dat de inwerkperiode de gehele maand augustus zal zijn (full-time). 

Voor meer informatie, een coffee date, of een rondleiding op kantoor kun je altijd contact opnemen met:

Isa Teule      isa.teule@asva.nl

Maarten van Dorp                maarten@asva.nl – 06 41 78 60 89