GEZOCHT: ASVA Bestuur 20|21

Wil jij meedenken over hoe onderwijs verbeterd kan worden? Wil je strijden voor meer studentenwoningen? Wil jij in gesprek over hoe openbaar vervoer het beste ingezet kan worden voor studenten?  Hou jij van het organiseren van evenementen zoals KersVers of de Amsterdamse Besturendag? Wil jij je inzetten voor je medestudenten, trainingen organiseren, brainstormen over de beste promotiecampagnes of actievoeren om de stem van de Amsterdamse student te laten horen? Solliciteer dan nu voor het ASVA bestuur 20|21! Een jaar bij ASVA is heel veelzijdig en je kan precies doen wat jij denkt dat belangrijk is voor studenten. Op deze pagina leer je meer over dit bestuursjaar.

WAT IS ASVA?

ASVA strijdt voor de belangen van alle 100.000 Amsterdamse studenten. Iedere student heeft recht op kwalitatief goed onderwijs en op een betaalbare kamer in Amsterdam. ASVA strijdt voor toegankelijk onderwijs en spreekt met onderwijsinstellingen over verbetering van de onderwijskwaliteit. ASVA kaart de woningnood aan bij de gemeente en lobbyt voor meer betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam.

Daarnaast is ASVA de spin in het web van het Amsterdamse studentenleven: ASVA houdt studenten op de hoogte van belangrijke onderwerpen, zoals studiefinanciering en huisvesting. Tevens verbindt ASVA studieverenigingen, ondersteunt studenteninitiatieven en bevordert een actief studentenleven door bijvoorbeeld de organisatie van de eerstejaarsintroductie van de HvA.

Om het studentenleven makkelijker te maken, biedt ASVA een aantal diensten aan. Zo helpen we studenten met al hun vragen via onze studentenbalie, voorzien we studenten van gratis rechtshulp, verkopen we bijna 1000 goedkope fietsen per jaar, verhuren we onze bakfiets, geven we trainingen aan actieve studenten en bemiddelen we in kamers.

WAT ZOEKT ASVA IN EEN BESTUURSLID?

Als bestuurslid van ASVA ben je betrokken bij het studentenleven en het onderwijs. Je hebt een brede interesse en wilt je graag inzetten voor de belangen van studenten. Door de grote verscheidenheid aan dingen die ASVA doet is het van belang dat je snel kunt schakelen en te allen tijde het overzicht kunt bewaren. Samenwerken staat bij ASVA centraal, maar desalniettemin moet je zeker ook in staat zijn om zelf dingen op te pakken en uit te zoeken. Je bent benaderbaar, staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven. Daarnaast ben je leergierig en daadkrachtig en kun je zowel kritiek geven als ontvangen. Daarnaast is ASVA ook een leerschool: wij verwachten niet dat je nu al alles weet over huurrecht en de onderwijsinstellingen in Amsterdam, wel dat jij graag wil leren en hard wil werken voor de Amsterdamse student.

ASVA vindt diversiteit belangrijk, en wij zetten ons daarom ook in om van onze organisatie een plek te maken waar alle studenten zich thuisvoelen, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. Bij onze zoektocht naar een nieuw bestuur proberen wij ons hier ook actief mee bezig te houden.

Meer informatie over de functies vind je hier.

Wat biedt ASVA jou?

 • Een bestuursjaar bij een studentenvakbond waarbij je je inzet voor de Amsterdamse student
 • Samenwerken met de activo’s (medewerkers en vrijwilligers) van ASVA en het aansturen van een studententeam
 • Leren over o.a. onderwijsbeleid en studentenhuisvesting
 • Een gezellige werkomgeving op Roeterseiland
 • De mogelijkheid om grote evenementen te organiseren
 • Contact met studentenorganisaties, zowel landelijk als op de UvA en de HvA
 • Gezellige activiteiten met de activo’s (twee weekenden en vrijmibo’s)
 • Een bestuursbeurs (€695,- per maand)

HOE WERKT DE SOLLICITATIEPROCEDURE?

Om te solliciteren stuur je de volgende documenten op naar soco@asva.nl:

 • Een sollicitatiebrief waarin je duidelijk de reden van solliciteren motiveert. Vertel in je brief in ieder geval iets over jezelf en je ervaring, waarom jij graag in het ASVA-bestuur zou willen, en waarom jij een hiervoor geschikte kandidaat bent.
 • Eventueel een gemotiveerde keuze voor een functie
 • Je curriculum vitae.

Na het ontvangen van de juiste documenten worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. Na de gesprekkenronde vindt er met een aantal kandidaten een teamdag plaats, bij deze dag kun je denken aan een kennismaking en een aantal opdrachten, hierover zul je meer horen in het sollicitatieproces. Uit de kandidaten op de teamdag wordt een bestuur gevormd door de sollicitatiecommissie. Op de algemene ledenvergadering (ALV) in de zomer worden de bestuursleden door de sollicitatiecommissie voorgedragen. Wanneer je wordt ingestemd ben jij bestuur 20|21!

Na de sollicitatieprocedure vindt er een inwerkperiode plaats. Hou er rekening mee dat de inwerkperiode de hele maand augustus in beslag zal nemen. Na deze inwerkperiode begint jouw bestuursjaar vanaf september 2020.

WAAR MOET IK ZIJN VOOR MEER INFORMATIE?

Je bent altijd van harte welkom op het ASVA kantoor om te praten met het huidige bestuur! Voor meer informatie, voor een kop koffie of als je een ochtend/middag mee wilt lopen met het huidige bestuur kun je een mail sturen naar zoekco@asva.nl of contact opnemen met iemand uit de ZoekCommissie:

Nils Gundlach (voorzitter)

Minou De Rosa Silvera

Amy Renckens

Teuntje van Heese

Nena Grob

Jessica Khalid

Sara Hamoudeh

06 34021294

06 26731604

06 51071026

06 18168781

06 14314298 

06 15521112

06 40095614