Fiets in de stad

In Amsterdam kom je (bijna) overal snel en goedkoop met de fiets. Toch staat de bereikbaarheid onder druk doordat het fietsgebruik sterk is toegenomen. ASVA zet zich in toenemende mate in om ook de fietsbereikbaarheid van studentencomplexen en onderwijslocaties te waarborgen. 

Fietsroutes

Belangrijke fietsroutes van studenten begeven zich van studentencomplexen naar onderwijslocaties en uitgaansgelegenheden. Vooral de fietsroutes naar Zuidoost verdienen extra aandacht. ASVA zet zich daarnaast in voor het behoud van de fiets in de metro.

Fietsparkeren

Makkelijk en snel je fiets parkeren bij stations en onderwijslocaties draagt bij aan een goede bereikbaarheid. Hier zijn nog veel verbetermogelijkheden. ASVA neemt fietsparkeren mee in de aandacht op campusontwikkeling. Bij een tekort zetten we in op snelle tijdelijke oplossingen zodat een goede parkeeroplossing op de lange termijn ontwikkeld kan worden. 

Veiligheid

De drukte in Amsterdam leidt tot een toename van ernstige ongelukken, waarbij in meer dan de helft van de gevallen een autobestuurder de oorzaak is. Meer ruimte voor de fiets, vooral bij drukke kruispunten nabij onderwijslocaties, draagt bij aan een verbeterde bereikbaarheid en veiligheid. Ook sociale veiligheid is een issue. Zo kent het fietspad naar zuidoost een wir/war van haakse bochtjes, stille kantoorgebieden en donkere tunneltjes. Een betere verlichting zou deze route al een stuk aantrekkelijker maken.