Debat Woningdelen

Wanneer mag je wel of niet samenwonen met vrienden in Amsterdam en samen de huur betalen? En waarom is dit zo? Draait het om de verhuurder of de huurder? Of gaat het om een ouderwetse visie op woningmarkt? En kan/moet dit anders?
Om deze vragen te beantwoorden organiseert ASVA een debat met onder andere wethouder Freek Ossel & raadslid Daniel van der Ree! In het debat gaan we het hebben over twee onderwerpen die hieronder vallen, namelijk kamergewijze verhuur en woningdelen.
De afgelopen maanden is er veel gezegd over woningdelen. VVD raadslid Daniel van der Ree heeft doet met een initiatiefvoorstel een poging dit te legaliseren (http://vvdamsterdam.nl/danielvanderree/article/3872/Woningdelen-moet-mogelijk-worden-in-Amsterdam/), er is een facebookpagina met als titel “Woning delen moet mogen” (https://www.facebook.com/woningdelenmoetmogen) met al meer dan 2000 likes en de gemeente heeft zelf net een nieuwe website online gezet met daarop informatie over wat wel en niet mag op het gebied van woningdelen (http://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/wonen/woningdelen/).
Net voor dit debat zal het College van Burgemeester en Wethouders met een reactie komen op het voorstel van Daniel van der Ree. Op 29 mei wordt het voorstel behandeld in de Raadscommissie Bouwen, Wonen en Klimaat. Niet lang daarna zal er een besluit worden genomen in de gemeenteraad. Tijd dus om een goed inhoudelijk debat te voeren over dit onderwerp!
Inloop 19.30

Start programma 20.00

Locatie Amsterdamse Academische Club