Openbaar vervoer

Studeren in Amsterdam betekent vaak reizen met het OV of de fiets, of je nu op kamers woont of niet. ASVA zet zich in om studentencomplexen en onderwijslocaties bereikbaar te houden per OV en fiets, en verbetering van het nachtnet zodat je ook ’s nachts veilig thuis kunt komen.

Reizigers Advies Raad

De Reiziger Advies Raad (RAR) is een adviesorgaan voor al het OV in de stadsregio Amsterdam. ASVA ​heeft hier twee zetels in en zit onder andere werkgroepen voor omtrent het Nachtnet, het vervoersplan van het GvB en de Oostlijn (Metro). Heb je een klacht of idee ter verbetering van het OV voor studenten? Laat het weten aan onze RAR-leden!

Nacht OV

ASVA vindt goed nachtvervoer in Amsterdam als grootste studentenstad van Nederland enorm belangrijk. Met de nachtbus kun je namelijk ’s nachts veilig thuiskomen, ook als je wat verder van het centrum woont. Klik hier voor meer informatie over onze actiepunten omtrent het nachtnet(opens in a new tab).

Fiets in de stad

De fiets is voor de meeste studenten de snelste en goedkoopste manier van reizen. Toch staat de fiets onder druk in de stad door toenemend fietsgebruik. Ook de veiligheid staat hierdoor onder druk. Klik hier voor meer informatie wat ASVA allemaal doet omtrent de fiets in Amsterdam.(opens in a new tab)

Meedoen?

Er liggen veel mogelijkheden om de bereikbaarheid van Amsterdam voor studenten te verbeteren. ASVA zoekt daarom enthousiaste vrijwilligers die een dossier willen oppakken! Mail voor meer informatie naar OV@ASVA.nl!