Faciliteitenonderzoek studieverenigingen (2006)

Studieverenigingen vertegenwoordigen een groot aantal studenten, en nemen al lang een belangrijke plaats in op de agenda van de ASVA studentenvakbond.. Eens in de zoveel tijd heeft ASVA een studieverenigingenoverleg.

Waarom onderzoek?

Om de situatie van verschillende studieverenigingen onder de loep te nemen, is onderzoek gedaan naar een aantal zaken: huisvesting, financiƫle ondersteuning, faciliteiten en samenwerking met de universiteit. Daarnaast zijn nog enkele stellingen voorgelegd aan de studieverenigingen.

Conclusies in het kort

Studenten hebben over het algemeen weinig klachten over de huisvesting van de vereniging, ook als zij een ruimte moeten delen met een andere vereniging. Ook de financiĆ«le ondersteuning van de UvA wordt over het algemeen op waarde geschat, zowel qua subsidies als bestuursbeurs. Enkele verenigingen geven blijk ook veel te hebben aan sponsoring en boekverkoop, maar het is niet voor elke vereniging haalbaar om hier veel inkomsten uit te verkrijgen. De verenigingen geven aan in ieder geval een computer nodig te hebben, en ook een telefoonlijn. Niet elke vereniging beschikt over dit laatste, waardoor veel kosten persoonlijk gemaakt worden door bestuurs- en commissieleden. Over de samenwerking met de universiteit zijn de berichten ook wisselend, de communicatie kan beter en het duurt vaak lang om dingen voor elkaar te krijgen.Rapport: 

PDF icon

studieverenigingenonderzoek.pdf