ACTIEWEEK

Wat?

Het is tijd voor ACTIE! Van 24 september t/m 28 september is er een landelijke actieweek tegen de bezuinigingen op universiteiten. Op universiteiten door het hele land worden er acties georganiseerd. De eis: meer geld naar hoger onderwijs!

Wie?

In Amsterdam staat ASVA er niet alleen voor. Samen met WOinactie, Humanities Rally en NU! worden er acties georganiseerd op de UvA. We willen samen optrekken met studenten en docenten.

Waarom?

Er gaat structureel te weinig geld naar onderwijs. Alle studenten zijn getroffen door het afschaffen van de basisbeurs, maar ze krijgen hier niets voor terug. Nog altijd wordt er meer bezuinigd op onderwijs dan dat er wordt geïnvesteerd. Hier zijn we ontzettend boos over! Dat er te weinig geld gaat naar hoger onderwijs wordt steeds duidelijker om ons heen. De werkdruk voor docenten is ontzettend hoog en universiteiten blijven bezuinigen op gehele faculteiten. De bezuinigingen doen direct af aan de kwaliteit van onderwijs. Het is tijd voor ACTIE!

INFOGRAPHIC over de onderwijsbezuinigingen.

WANNEER?

Maandag 24 september:

Officiële opening: 

Om 15:00 uur op 24 september is de officiële opening van de actieweek met buitencolleges. Hier zullen Rens Bod, CvB-voorzitter Geert ten Dam en ASVA-voorzitter Alba van Vliet spreken. 

De volgende colleges zullen buiten worden gegeven:
13.00-15.00: Chip Huisman, “Sociological Perspectives”
15.00-15.15: Opening
15.15-17.00: Mark Deuze, “Living Information”

Humanities Rally, ASVA, University of Colour en NU! komen maandagavond bij Yet Another Night of Protest samen om samen actie te voeren tegen bezuinigingen, voor dekolonisatie en inspraak van studenten en docenten.

18.30: Yet Another Night of Protest.

Dinsdag 25 september

De volgende colleges zullen buiten worden gegeven:
11.00-13.00: Giselinde Kuipers, “Introduction to Sociology”
13.00-15.00: Matthijs Lok, “Turning Points”
15.00-17.00: Thomas Nys, “Praktische filosofie”

De activiteiten van woensdag, donderdag en vrijdag worden nog bekend gemaakt.